Wat kunnen we van de goudprijs verwachten in 2020?

Mensen die thuis goud hebben liggen en die wachten om het te verkopen hebben misschien geluk. Het ziet er namelijk goed uit voor de goudprijs in 2020. Er is veel veranderd als gevolg van het feit dat het Verenigd Koninkrijk op 23 juni voor de Brexit heeft gestemd, waaronder een wijziging van de goudprijs.

De goudprijs is sinds de beslissing van Brexit met 6,5% gestegen, de goudprijs stijgt alleen verder maar met de dag. De resultaten van een nieuw onderzoek hebben voorspeld dat de goudprijs met minstens 260% zal stijgen tot $5.000 per ons in het jaar 2020. De voorspelling is vrij gedurfd, maar het ziet er naar uit dat het zomaar eens zou kunnen kloppen. Hoe kan het nu precies dat de goudprijs zo erg zal gaan stijgen dit jaar? En is oud goud verkopen een goed idee?

Wereldeconomie

Wanneer de wereldeconomie geconfronteerd wordt met een crisis, profiteren de goudprijzen altijd van een flinke stijging. De onzekerheid na Brexit zal zeker nog een tijdje voortduren, waardoor de goudprijs hoger komt te liggen. Veel beleggers en economen hebben sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie vragen gesteld over het volgende land dat uit de Europese Unie zal verdwijnen.

Er wordt gesproken over de mogelijkheid dat de Europese Unie in de komende jaren volledig zal verdwijnen. De geopolitieke onzekerheid zal er zeker toe leiden dat investeerders zich haasten om in goud te investeren. Daar komt ook nog eens bij dat de huidige toestand in het Midden Oosten een bepaalde onrust met zich meebrengt.