De aanschaf van een nieuwe condensatieketel

Een nieuwe Condensatieketel kopen voor uw woning om deze altijd te kunnen verwarmen, dat is geen kleine aanschaf. Het is iets waar u waarschijnlijk wat meer informatie over wilt krijgen, voordat u een beslissing neemt. Gelukkig is er op internet veel te vinden over de verschillende ketels.

verwarming

Zo test bijvoorbeeld de consumentenbond de ketels en geeft een oordeel. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het rendement en het comfort dat een ketel kan bieden. Als u alle tijd heeft om een ketel uit te zoeken, dan kunt u hier eens op uw gemak naar gaan kijken. Ook heeft u dan alle tijd om verschillende leveranciers van de ketels eens met elkaar te vergelijken.

Offertes opvragen staat u natuurlijk vrij. Er zijn echter ook situaties waarbij u niet alle tijd heeft om een ketel uit te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als uw ketel het opeens begeeft. Vaak ziet u dat al wel een tijdje aankomen, maar soms komt het totaal onverwachts. Als de ketel eigenlijk al is afgeschreven, dan is een reparatie het vaak niet meer waard. Een nieuwe ketel aanschaffen is dan vaak een beter idee.

Wat als er geen geld beschikbaar is?

Als uw ketel opeens kapot gaat en u dus een nieuwe nodig heeft, dan is dit een flinke uitgave in de meeste gevallen. Een beetje ketel kost tussen de €1000 – €1500. Niet iedereen heeft dit direct beschikbaar, maar in de kou blijven zitten is natuurlijk ook geen optie. In dit soort gevallen kan een ketel leasen een optie zijn. Overigens niet alle bedrijven bieden dit aan, maar de bedrijven die dat wel doen rekenen dan een vast bedrag per maand. U wordt geen eigenaar van de ketel maar huurt hem als het waren. In het maandelijkse bedrag dat betaald moet worden zit vaak ook het onderhoud inbegrepen.

Onderhoud van de ketel wordt dus compleet voorzien en daar heeft u geen omkijken meer naar. Een ketel leasen zal vaak uiteindelijk wel meer kosten dan de ketel direct aanschaffen, maar het biedt een mogelijkheid voor mensen die snel een nieuwe ketel nodig hebben zonder het geld beschikbaar te hebben.